Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2016 . - Bok . - XVII, 381 s.
Bokmål
Opplysninger:
Menneskene har gjennom tidene brukt utallige av naturens vekster til å fremstille alkohol. Noen ganger av oppfinnsomhet, i andre tilfeller ren desperasjon. I denne boka ser Amy Stewart nærmere på det store utvalget av urter, blomster, frukt, sopp og trær som har blitt fermentert eller destillert for dette formålet. Bourbon har for eksempel mais som hovedingrediens, tequila lages på agave, mens rom fremstilles av sukkerrør. I tillegg byr forfatteren på mer enn 50 oppskrifter på gode drinker. Hun gir også tips om dyrking av råvarer for hobbygartneren. Omtalen er utarbeidet av BS.
Hylleplass:
581.6 S
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Ingen whisky uten bygg, ingen rom uten sukkerrør og ingen tequila uten agave. Edle dråper har alltid et botanisk opphav, og ofte en fascinerende bakgrunnshistorie. Denne boken tar for seg det svimlende utvalget urter, blomster, trær, frukter og sopp som mennesket har klart å forvandle til alkohol - enten ved oppfinnsomhet, nysgjerrighet eller i ren desperasjon.

Plantene som gjennom tidene er blitt gjæret og destillert, har vært både obskure og giftige. Hver og en representerer et unikt
bidrag til verdens drikkekultur.

Dette fengslende brygget av biologi, kjemi, historie og etymologi - samt mer enn femti drinkoppskrifter og tips til hobbygartnere - vil gjøre deg omsvermet på neste cocktailparty.

«... en magisk reise full av korn, bær og frukter. Amy Stewart er en magiker selv. Hun får planter og insekter til å fremstå fascinerende selv for oss som ikke kan noe om det.» - THE WALL STREET JOURNAL

«Det som gjør Stewarts bok annerledes er hennes smittende entusiasme for plantene, for deres bruksområde og historie, og for botanikerne som dro verden rundt for å finne dem. Resultatet er forfriskende og behagelig berusende.» - USA TODAY

AMY STEWART er en amerikansk forfatter som har vunnet flere priser for sine seks bøker om naturens farer og gleder. Hun var med på å starte den populære bloggen Garden Rant, er redaktør i tidsskriftet Fine Gardening og har blant annet skrevet for New York Times og Washington Post.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Den brisne botaniker : edle drå
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: